NOTÍCIES

El Sènior Femení A assalta el liderat de la lliga

EL SÈNIOR FEMENÍ A ASSALTA EL LIDERAT DE LA LLIGA

El Mecanoviga Eixample guanya 0-1 a Vallirana i encadena per primer cop quatre victòries consecutives

25-03-2019

En una setmana atapeïda amb partit de Copa Catalunya i diverses baixes, les noies de Pep Antoni Roig i Jordi Segura van aconseguir dissabte la 4a victòria consecutiva en el que va de campionat guanyant per la mínima a la pista de l'AE Vallirana. El conjunt barceloní, que menys de 24 hores abans havia eliminat el Jesus Maria per 0-9 en el partit corresponent als 1/16 de final de la Copa Catalunya, va presentar-se a Vallirana amb només 7 jugadores de pista; a les baixes per compromís personal de Mar i Irina, calia sumar-hi les de Yaiza i Sara -lesionades de llarga durada-, Emma -amb molèsties després del partit de Copa- i Laia Vilchez, que desgraciadament divendres a Sant Gervasi va lesionar-se de gravetat al genoll.

El cansament del dia anterior, el poc nombre d'efectius i un rival endolladíssim en plena de lluita per la permanència van ser el còctel perfecte per convertir el partit en un duel complicadíssim en el qual en cap moment les barcelonines van sentir-se còmodes a la pista. Les baix-llobregatines, penúltimes a la classificació, van plantar cara durant els 40 minuts i van fer un partit defensivament molt complet, fent molt difícil la fluïdesa ofensiva de les eixamplines. Malgrat això, el domini del joc i de les ocasions va ser pel Mecanoviga Eixample, que va topar-se constantment amb les aturades de la portera rival, possiblement la jugadora més destacada del partit. A la meitat de la primera part, després d'un parell d'ocasions de gol desaprofitades en escassos minuts, les barcelonines aconseguien perforar la porteria del Vallirana amb l'únic gol del partit, obra de Nahia Jaussi després d'un xut exterior. A partir d'aquest moment, les locals van disposar en els últims minuts de la primera meitat de les millors ocasions del partit, arribant a agafar el domini del joc abans d'arribar al descans.

A la segona part el Mecanoviga Eixample va sortir a la pista disposat a tancar el partit, apostant per un joc més directe i més vertical. En dues ocasions gairebé consecutives a l'inici de la represa, Roser Maymó i Alex Giró respectivament van estavellar dues pilotes a l'escaire que bé haurien pogut decantar del tot el partit, però l'infortuni va aparèixer i el gol de la tranquil·litat no va arribar mai. Amb un Vallirana molt lluitador i que va posar en perill la porteria rival gràcies a l'aprofitament dels errors de les barcelonines, les jugadores del Mecanoviga Eixample van començar a acusar el cansament físic de dos partits consecutius i en els últims minuts del partit els errors purament tècnics i les pèrdues de pilota van ser la tònica del joc. En l'últim minut de joc i amb el Vallirana apostant pel joc de 5, però, les eixamplines van saber tenir la intensitat necessària en defensa per impedir qualsevol intent de gol rival i van acabar segellant els tres punts en un final de partit agònic.

Per primera vegada en tot l'any l'equip suma 4 victòries seguides al campionat i, sobretot, per segon cop en tota la temporada es torna a col·locar líder de la lliga. L'últim cop havia estat a la jornada 5, fa més de cinc mesos.