NOTÍCIES

Comunicat Oficial: Assemblea RFEF

COMUNICAT OFICIAL: ASSEMBLEA RFEF


CFS Eixample vol exposar la seva opinio


25-08-2023

El passat diumenge 20 d’agost la selecció espanyola femenina de futbol, amb un bon nombre de futbolistes formades a Catalunya, va proclamar-se campiona del món. Desgraciadament, però, des d’aquell dia la notícia no han estat les jugadores, sinó un senyor: Luis Rubiales.


Des del CFS Eixample, club de futbol sala del barri de l’Eixample (Barcelona) amb tots els equips de categoria base masculina a la màxima divisió, amb un equip infantil femení campió de lliga i de Copa Catalunya i amb els dos equips sènior, tant el femení com el masculí, en categoria nacional, volem fer palès que sentim una profunda repulsió davant l’actitud del màxim mandatari de la Real Federación Española de Futbol, com així també davant la no condemna que el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha fet dels actes de Rubiales

Considerem que els fets viscuts a l’Assemblea de la RFEF d’avui són patètics, intolerables i sobretot, molt poc formatius. Tant pel discurs denigrant, reaccionari i corrosiu del president Rubiales com, sobretot, pels aplaudiments dels representants territorials allà presents, també els de Catalunya, responsables de gestionar les competicions del 95% dels equips del nostre club. Des del CFS Eixample hem intentat sempre educar en l’esperit competitiu, però amb els valors del respecte, la tolerància i l’educació com a pal de paller, per aquest motiu no ens podem quedar callats davant la situació generada en els darrers dies.

Avui, a l’agressió i l’actitud masclista del passat diumenge, Luis Rubiales ha afegit un discurs de culpabilització de la víctima. Tot plegat, a més, amb l’aprovació del seleccionador espanyol femení, Jorge Vilda, el seleccionador absolut masculí, Luis de la Fuente, i també del seleccionador absolut de futbol sala, Federico Vidal. Considerem, doncs, que es fa difícil donar bon exemple formatiu a les nostres jugadores i jugadors si els responsables federatius i esportius de les nostres federacions actuen com han actuat avui, per aquest motiu reclamem la destitució immediata de Luis Rubiales, a la vegada que condemnem la tolerància del seu entorn cap a la seva actitud i la seva persona.


Des del CFS Eixample diem no a les violències masclistes i LGTB-ifòbiques, ja que el masclisme, el racisme i el feixisme no tenen cabuda en el nostre esport i el nostre club.

Barcelona, 25 d’agost de 2023


Junta Directiva del CFS Eixample

Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que hi esteu d'acord Acceptar